Herbata z morwy białej

morwa-biala

Herbatę z morwy białej warto pić przede wszystkim ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Przeczytaj, dla kogo przede wszystkim polecana jest ziołowa herbata z morwy białej, jakie działanie wykazuje, oraz w jaki sposób powinno się ją parzyć.

Morwa biała herbata w trosce o poziom cukru we krwi

Morwa biała (Morus alba l.) pochodzi z Azji południowo-wschodniej. W północnych Chinach jej zdrowotne właściwości były znane i doceniane od wieków. Od jakiegoś czasu jej picie staje się coraz bardziej popularne także w Europie, w postaci herbaty z jej liści. Herbatę z morwy białej warto pić przede wszystkim dlatego, że pomaga ona w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. Zalecana jest jednak nie tylko cukrzykom. Ma ona również wpływ na obniżenie ciśnienia tętniczego i cholesterolu. Może również wspomagać proces odchudzania.

W jaki sposób powinno się parzyć herbatę z morwy białej?

Przygotowanie herbaty z morwy białej nie różni się specjalnie od sposobu, w jaki przygotowujemy inne herbatki ziołowe. Wystarczy saszetkę zalać wrzątkiem i zaparzać pod przykryciem przez około 5-8 minut. Pamiętajmy o tym, że aby efekty picia herbaty z morwy białej były widoczne, należy ją na stałe włączyć do swojej diety.

Możesz śledzić komentarze tego wpisu przy pomocy kanału RSS 2.0. Możesz zostawić komentarz lub wysłać sygnał trackback ze swojego bloga.

Zostaw odpowiedź